Cele mai fiabile mașini

Cele mai fiabile mașini rulate

Autoturismele sunt obiecte utile în societatea modernă, așa că oamenii nu-și mai pot închipui viața fără confortul pe care acestea îl pot oferi. Alegerea unei mașini va ține cont întotdeauna de o caracteristică importantă, și anume de fiabilitatea. Practic, o mașină fiabilă este cea care funcționează în mod constant pe o perioadă îndelungată, fără să aibă nevoie de reparații complexe sau care să presupună o investiție mare.

În articolul de mai jos se poate consulta un top al celor mai fiabile mașini noi sau rulate, modalitatea prin care se poate alege produsul adecvat necesităților viitorului proprietar, un top al mărcilor recomandate, precum și câteva recomandări și sfaturi utile cu privire la modul de folosire, dar și de întreținere al unei mașini. În continuare, se pot afla răspunsuri la unele întrebări frecvente, pe care și le pun conducătorii auto despre acest subiect.

Cele mai fiabile mașini – Clasificare TOP 3

O mașină fiabilă este acel autoturism care necesită mai puține reparații, în care proprietarii nu mai investesc mult după achiziție. Printre avantajele automobilelor fiabile se numără vizite rare la service, reducerea riscului de accidente, sporirea confortului și încrederii în mașină, valoare mai bună la revânzare, reducerea stresului, viață utilă mai lungă, costuri de asigurare mai mici. Pe piață există mașini noi, dar și rulate, potrivite pentru orice buget, fiind nevoie doar de puțină atenție în cercetarea ofertei bogate pentru a găsi produsul adecvat.

Cele mai fiabile mașini Cele mai fiabile mașini Cele mai fiabile mașini
Produs Renault Kadjar 1.2 TCe Energy Life 130 CP Manuală Benzină Tracțiune Față 50.852km Hyundai Kona Electric 204CP Luxury 204 CP Automată Electric Tracțiune Față Hyundai Santa Fe Hyundai Santa 265 Cp Automat Plug-in- Luxury- 265 CP Automată Benzină Tracțiune 4×4 (automat)
Caracteristici Este o mașină rulată, cu an de fabricație 2018
Este de tip SUV, alimentată cu benzină, are putere 130 CP
Culoarea mașinii este negru metalizat
Are transmisie manuală
Anul de fabricație este 2023
Este alimentată electric și vine cu kilometraj 0
Norma de poluare este euro 6
Are putere 204 CP
Nu are tracțiune, iar transmisia este automată
Mașina are culoarea albastru perlat
Mașina are 265 CP, culoare neagră și este fabricată în 2023
Este de tip SUV, are 0 kilometraj, tracțiune 4 x 4 automat
Este alimentată cu benzină, are 5 uși
Are dimensiuni mari, este dotată cu diferite tehnologii moderne
PRO Are o performanță adecvată nevoilor zilnice de conducere
Oferă o experiență de conducere mai implicată (are transmisie manuală)
Designul este atrăgător și modern
Spațiul interior este generos pentru pasageri și bagaje
Are numeroase dotări moderne
Nu are emisii de gaze cu efect de seră
Este extrem de silențioasă
Este receptivă la accelerație și oferă un răspuns rapid șoferului
Are autonomie rezonabilă
Vine cu sistem de infotainment modern, conectivitate smartphone, asistență pentru șofer
Costurile de întreținere sunt reduse
Performanțele mașinii sunt excelente pe șosea, dar și în afara acesteia
Interiorul este foarte spațios
Mașina are capacitate de depozitare generoasă pentru bagaje
Are numeroase dotări de siguranță avansate și tehnologie de ultimă oră
Contra Limitează capacitatea de conducere pe terenuri dificile sau pe drumuri accidentate Încărcarea bateriei va dura mai mult față de alimentarea cu benzină, motorină, GPL Prețul este mai ridicat
Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret

Cele mai fiabile mașini rulate

Mașinile rulate au, de regulă, un preț mai mic de achiziție și permit încheierea unei afaceri excelente, având în vedere faptul că au dotări și specificații bune, accesibile și altei categorii de cumpărători.

Dacia Logan Laureate blue, 1.5dci 75cp, E6, 2020

Cele mai fiabile mașini rulate

Vezi AICI preț

Mașina are putere 75 CP, normă de poluare euro 6, 4 uși, caroserie compactă și an de fabricație 2020. Este albă, cu vopsea mată, are transmisie manuală și funcționează cu motorină.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • – oglinzile sunt reglabile și încălzite electric
  • – are sistem ISO fix
  • – are servodirecție, ABS, ESP, EBD
  • – tapițeria este din stofă, confortabilă
  • – are un aspect impecabil
  – oglinzile sunt reglabile și încălzite electric
– nu are închidere centralizată

Opel Insignia 2019 1.6 CDTI AUT E6

Cele mai fiabile mașini rulate

Vezi AICI preț

Mașina este fabricată în 2019, are caroserie combi și funcționează pe motorină. Automobilul are normă de poluare 6, cinci uși, transmisie automată și numeroase opțiuni.

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • – are clima dual
  • – scaunele din față sunt încălzite
  • – geamurile sunt electrice și pe față, și pe spate
  • – are volan și scaun șofer reglabile
  • – vine cu toate reviziile efectuate
  • – distribuția este schimbată
  – raportul calitate – preț este foarte bun
– poate necesita o mai mare întreținere comparativ cu o mașină nouă

Opel Vivaro 2.0 Diesel Long 360 E6

Cele mai fiabile mașini rulate

Vezi AICI preț

Mașina rulată a fost fabricată în 2020. Are caroserie tip dubă, culoare alb metalizat, normă de poluare euro 6, putere 122 CP, tracțiune față, transmisie manuală.

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • – mașina este impecabilă și nu are urme de uzură
  • – are camera 360, senzori față și spate, pilot automat, comenzi pe volan
  – are garanție 12 luni
– ușa din spate a necesitat reparații

Cele mai fiabile mașini noi

O astfel de mașină oferă o experiență de conducere plăcută, fiind mai puțin susceptibilă de apariția unor defecțiuni mecanice sau electrice majore. Alte avantaje ale unui autoturism nou fiabil sunt siguranța îmbunătățită, eficiența energetică superioară, economia de combustibil, tehnologia modernă, gradul de confort ridicat, rezistență excelentă la uzură, posibilitatea de a fi personalizată, garanția extinsă.

Hyundai Bayon 1,0T-GDi 100CP 7DCT M-Hybrid 48V Led Line

Cele mai fiabile mașini noi

Vezi AICI preț

Mașina este fabricată în 2023, are tracțiune față și transmisie automată. Autoturismul de oraș este de tip hibrid, are kilometraj zero, putere 100 CP, culoare albastru metalizat și normă de poluare 6.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • – are sistem de recunoaștere indicatoare de viteză
  • – are asistență la frânare, la schimbarea benzii și la faza lungă
  – are control vocal
– are dimensiuni mici ale portbagajului

Renault Captur 140 CP Manuală, Benzină, Tracțiune Față

Cele mai fiabile mașini noi

Vezi AICI preț

Mașina este fabricată în 2023, are putere 140 CP, culoare albastru metalizat, tracțiune față, transmisie manuală, normă de poluare euro 6, cinci uși. Caroseria este de tip SUV. Autoturismul funcționează pe benzină.

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • – oglinzile sunt încălzite, ajustabile electric, rabatabile manual, cu semnalizare integrată
  • – scaunele față sunt încălzite
  • – oferă asistență la parcare, la schimbare bandă, la frânare, în pantă, în rampă
  – are sistem ISO fix
– are roată de rezervă de dimensiuni reduse

Opel Corsa Automat

Cele mai fiabile mașini noi

Vezi AICI preț

Autoturismul este fabricat în 2022, are kilometraj zero și funcționează pe benzină. Culoarea mașinii este argintiu metalizat. Printre alte caracteristici se numără: tracțiune față, transmisie automată, putere 100 CP, normă de poluare 6.

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • – are NCAP Pack (recunoaștere semne de circulație, alertă somnolență șofer, limitator de viteză, automat, senzor avertizare coliziune la viteza mică, detectare pietoni)
  • – are diferite dotări suplimentare
  • – are cameră pentru mers înapoi și senzori de parcare spate
  – designul este modern, iar culoarea specială
– aerul condiționat este manual

Criterii de alegere a celor mai fiabile autoturisme

Fiabilitatea unei mașini este foarte importantă pentru viitorul proprietar, deoarece acest aspect îi va arăta faptul că autoturismul va funcționa constant, o perioadă îndelungată, fără probleme sau măcar cu un minimum de întreținere și de reparație. Practic, o astfel de mașină este una de încredere, ceea ce înseamnă că mulți români se gândesc mai ales la acest aspect când vine vorba despre achiziționarea sa.

Printre alte criterii de care vor ține cont se regăsesc și cele prezentate mai jos:

● Tipul de mașină. Acest aspect are în vedere dacă autoturismul este rulat sau nou. Prima categorie, cea a mașinilor rulate, este populară în rândul românilor, pentru că are un preț mai scăzut, iar dotările și specificațiile sunt superioare și atractive. Cea de-a doua categorie are istoric cunoscut, garanție extinsă, iar mașinile nu au mai fost folosite. Desigur, în acest ultim caz va fi vorba despre o investiție mai mare.

● Istoricul de fiabilitate al mărcii și modelului de mașină. Înainte de a face alegerea este indicată o mică cercetare. Sunt important de consultat recenziile altor clienți mulțumiți sau nu de produsele achiziționate, recomandările și evaluările de fiabilitate ce sunt postate pe diferite forumuri de specialitate. În cazul în care acestea nu sunt pozitive, atunci este bine ca atenția cumpărătorului să se îndrepte în altă parte.

● Consumul de combustibil. O mașină fiabilă trebuie să aibă și un consum de combustibil cât mai redus, deoarece acest lucru va duce la economisirea unor sume de bani importante pe o perioadă îndelungată. În general, producătorii oferă informații cu privire la acest aspect, așa că va fi nevoie doar de o informare corectă.

● Dotări tehnologice. Orice șofer își dorește ca mașina pe care o conduce să fie dotată cu cele mai noi inovații în acest domeniu. Caracteristicile tehnice ce țin de siguranța șoferului și a pasagerilor sunt esențiale, mai ales când vine vorba despre asistența la șofat, la frânare, în rampă, numărul mare de airbag-uri, sistemele de frânare de urgență, camerele video pe spate etc.

● Garanția. Pentru mașinile noi se poate opta inclusiv pentru garanția extinsă, ceea ce oferă din start un grad suplimentar de siguranță, dar pentru mașinile second-hand perioada de garanție este, de regulă, mult mai mică (12 luni).

Cele mai fiabile mărci auto recomandate de Dibas.ro

Fiabilitatea rămâne un factor cheie pentru cumpărători, ceea ce duce la realizarea unei evaluări importante înainte de a face o achiziție corectă. Printre producătorii renumiți în lume pentru fiabilitatea autoturismelor fabricate se numără Hyundai, Renault, Opel, Dacia etc.

Marca Hyundai

În clasamentul top 10 autoturisme fiabile în lume se găsește marca Hyundai. Această companie a fost înființată în anul 1967, în Coreea de Sud. Din portofoliul său fac parte mașini de pasageri de diferite tipuri, dar și autoutilitare sau vehicule electrice.
Brandul Hyundai se remarcă prin investițiile permanente pe care le face în cercetare și prin lansarea unor modele electrice deosebite.

Marca Renault

Compania Renault a apărut în 1899, fiind fondată de frații Louis, Marcel și Fernand Renault. Astăzi fabrică modelele deja consacrate de mașini (Clio, Megane, Kadjar, Captur), dar și vehicule electrice, mult mai prietenoase cu mediul înconjurător.
Renault are un design distinct, fiind o marcă foarte bine cunoscută și respectată în întreaga lume.

Recomandări cu privire la folosirea și întreținerea celei mai fiabile mașini

Imediat după achiziționarea unei mașini fiabile este important să se țină cont de câteva aspecte pentru a prelungi cât mai mult durata sa de viață. Astfel, se va respecta întocmai programul de întreținere, pe care l-a recomandat producătorul. În acest program sunt incluse verificări la ulei, înlocuirea filtrelor, verificările tehnice periodice etc.

Un autoturism fiabil trebuie să aibă anvelope corespunzătoare, ce trebuie să se uzeze în mod uniform (în acest sens se vor realiza rotații periodice). Specialiștii sunt de părere că nu trebuie să-l supraîncarce sau suprasolicite, deoarece aceste lucruri pot duce la uzarea diferitelor componente și la o fiabilitate redusă. Atunci când nu este utilizată, trebuie să se țină în garaj pentru a o feri de diferite condiții neprielnice. Nu trebuie uitate nici spălarea și curățarea exteriorului și interiorului mașinii, deoarece aspectul trebuie să fie unul îngrijit și curat.

Există unele semne care arată faptul că o mașină nu mai este fiabilă:

 • zgomote neobișnuite;
 • vibrații;
 • avarii frecvente;
 • consumul mare de combustibil;
 • scăderea performanțelor;
 • reparații costisitoare etc.

În concluzie, o mașină fiabilă rămâne una dintre alegerile cele mai bune pentru românii care vor să se bucure cât mai mult timp de caracteristicile acesteia: siguranță sporită, economie de combustibil, confort, costuri de întreținere reduse etc.

Surse foto: dibas.ro

Întrebări frecvente și răspunsuri simple despre cele mai fiabile autoturisme

Care sunt cele mai fiabile autoturisme?
Cele mai fiabile autoturisme sunt cele cu reputații de durabilitate și performanță solidă, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, indiferent că este vorba despre mașini rulate sau mașini noi.

Care sunt avantajele unei mașini fiabile de top?
Printre avantajele unei mașini fiabile se numără: costuri mici de întreținere, durabilitate, confort, siguranță sporită, economie de combustibil, stabilitate financiară, reducerea stresului, asigurare mai ieftină.

Cum se evaluează fiabilitatea unei mașini?
Fiabilitatea poate fi evaluată pe baza recenziilor altor clienți mulțumiți, a recomandărilor specialiștilor, dar și a istoricului modelului de mașină ales.

Când o mașină nu mai este fiabilă?
O mașină nu mai este fiabilă atunci când avariile sunt tot mai frecvente și costă mult să fie reparată.

Cum se întreține o mașină fiabilă?
mașină nouă sau rulată fiabilă trebuie să fie bine întreținută, recomandându-se întocmai programul trasat de producător în acest sens.